Locatie: Knokke-Heist
Contact: info@destudjo.be

Coaching

Terug die lach op hun gezicht toveren.

Coaching

Zit je kind niet goed in zijn vel? Is je kind even de weg kwijt? Heb je het gevoel dat je je zoon of dochter niet voldoende kan helpen? Als kindercoach ga ik samen met jullie op pad om terug die lach op hun gezicht te toveren.

Dit doe ik aan de hand van verschillende spelmaterialen en coachingtechnieken. Ik graaf niet in het verleden van je kind, maar pak het probleem of de vraag waar jullie nu mee zitten op korte termijn aan. Ik leer je kind tools en tricks kennen om voor zichzelf een manier te vinden om met het probleem of de emoties die ermee gepaard gaan om te gaan en zich weer goed te voelen.

Kindercoaching

Voor wie?
Kinderen en jongeren met faalangst, stress, een laag zelfbeeld, verdriet, een vol hoofd, gepeste kinderen, kinderen die hun gevoelens moeilijk uiten, die onzeker zijn, die vaak belemmerende gedachten hebben, die vaak ruzie hebben thuis/op school, die moeilijk sociale contacten leggen, die weinig zelfvertrouwen hebben, hooggevoelige kinderen, …

Verloop?
Intakegesprek met de ouders om een duidelijk beeld te krijgen van wat er moeilijk verloopt.
Enkele sessies met het kind waarin we samen op zoek gaan naar een oplossing voor zijn/haar probleem. Daarbij vertrek ik steeds van de hulpvraag van het kind en gaan we spelenderwijs op tocht om samen de talenten, de rust, het zelfvertrouwen in het kind terug te vinden.
Afsluitende sessie met ouders en kind.

Prijs
40 euro per uur

Oudercoaching

Voor wie?
Ouders van jonge kinderen die zelf nog niet naar de coaching kunnen komen.
Ouders die inzicht willen krijgen in hun relatie en de communicatie met hun kind.

Verloop?
Intakegesprek met de ouders om een duidelijk beeld te krijgen van wat er moeilijk verloopt.
Opvolgsessie in samenspraak met de ouders.

Prijs
40 euro per uur

Studiecoaching

Voor wie?
Jongeren (12-18 jaar) die het moeilijk hebben om een goede studiemethode te vinden.
Jongeren (17-18 jaar) die hulp nodig hebben bij hun studiekeuze.
Studenten die hulp nodig hebben bij de revisie van hun masterproef.

Verloop?
Vanuit mijn ervaring als leerkracht secundair onderwijs en uit mijn opleiding tot motiverende studiebegeleider leer ik hen een gepaste studiemethode aan. We proberen samen allerlei methodes uit en ik volg hen enkele weken op. Ik geef geen bijles, maar focus echt op het leren studeren.

Jongeren die het moeilijk hebben om hun studiekeuze te bepalen, begeleid ik in het vinden van hun talenten en interesses. Daarvoor zet ik de tools Schatgravers en Kompasvinder in. We zetten samen een koers uit, ontdekken sterktes en zwaktes en komen tot zelfinzicht. Dit alles doe ik om hen een duidelijk beeld te geven van welke waarden belangrijk voor hen zijn in het leven en welke studierichting daarbij aan kan sluiten.


Prijs
40 euro per uur

in samenwerking met De Boei